Friday, March 12, 2010

Cerita Lama

Hari ni nak tulis entry ke-2.

Lama juga bersembang dengan kawan-kawan sekolah menengah.Gali cerita baru dari mereka.Juga mendapat khabar mengenai result SPM yang keluar semalam.Tahniah buat yang berjaya.Dah ada sistem baru rupanya ye.A+ A-.Sememangnya lagi sengit nak mendapat tempat untuk biasiswa sekarang ni. Tak apalah,untuk yang bakal ambik SPM,berusahalah bersungguh-sungguh.Jangan lupa kuasa doa dan usaha.Insya Allah,Allah akan bantu hamba-hamba-Nya yang meminta.

Ha dek kerana bersembang pasal kisah lama tadi,arini nak tulis pasal cerita lepas SPM.Selesai saja SPM 2005,apa lagi masing-masing sibuk daftar kelas memandu nak ambik lesen kereta.Termasuklah tuan punya blog.Macam saya,sedari tingkatan 4 waktu ambik lesen motor pun saya ambil di Ilmu Pandu,bila lesen kereta juga saya ambik di sana.(Sarah,if u're reading this,kita start rapat dari awal ambik lesen moto kat IP,ingat tak)
Alhamdulillah lepas ramai-ramai dah pass lesen kereta,mula laaa episod panjang langkah berjalan ke hulu ke hilir tak cukup tanah negeri Perlis.

Setiap petang konfem masing-masing tak senang duduk,dah msg dah nak keluar ke mana hari ni,dengan kereta sapa.Selalunya pergi Kuala Perlis makan bihun sup,jalan tepi pantai yang tak berapa nak rupa pantai tu,pergi jalan ke Arau,jalan jalan kat highway dan tempat lain yang saya tak berapa nak ingat.Satu geng tetap yang keluar petang-petang tak lain tak bukan, saya,Sarah,Ayu,Ojah dan Dibah.Cukup satu kereta.Lepas Asar terus keluar,Maghrib terus balik.

Teringatnyaaa..



Bila masing masing dah dapat result dan tawaran ke pusat pengajian tinggi,masa itulah masa yang paling sedih bagi saya.Kawan-kawan saya yang mana menjadi 'semangat' saya,setiap hari berjumpa untuk tempoh lebih kurang 3 bulan,seorang-seorang bakal meninggalkan kampung halaman untuk mula belajar.Saya berubah menjadi seorang yang vulnerable,yang tak mampu menerima hakikat yang saya bukan lagi pelajar sekolah.Hampir setiap hari menangis mengenangkan hari-hari terakhir bersama Ayu,Ojah,Sarah,Dibah yang masing-masing mula dulu pengajian daripada saya (tarikh pendaftaran di shah alam agak lambat kalau tak silap saya).

"i noticed from your eyes that u've been crying lately," kata abah saya.

kalau tgk gambar-gambar ni memang mata lain,hehe.Kenangan.



Cepat sungguh masa berlalu,sekarang saya sudah di tahun ke 4 pengajian di sini,ayu dan dibah (tahun 3 dan 1) di puncak alam, sarah juga di uitm dan ojah di usim.Masing-masing sudah nak melangkah ke tahun akhir pengajian tak lama lagi.Moga Allah permudahkan..

Now i know why Jason Filardi wrote 17 again.

2 comments:

:: saya dan dia :: said...

cepat sungguh kan mase berlaluu..
nida,miss time dulu2..
and i cried sob sob

adrenida said...

mimi jangan sedey2 tau
jom kita appreciate masa sekarang sebelom waktu ni jugak berlalu tinggalkan kita.
dont cry mimi.mimi kuat!