Monday, January 23, 2012

Excited yet Berdebar

Assalamualaikum wbt..


Allahummasolli 3ala Muhammad wa3ala alihi Muhammad..

Allah gerakkan hati untuk menulis. Alhamdulillah masih sihat dan kuat untuk beribadah dan bekerja. Semoga segala amalan dan perlakuan dikira dan dihisab sebagai ibadah oleh Allah swt. Usia baby dalam kandungan dah mencapai 36weeks++, bila-bila masa saja dengan izin Allah baby boleh dilahirkan.

Ramai yang bertanya mengenai jantina, saya pun tak tahu sebenarnya hehe. Dah banyak kali scan, tak berapa nampak. Terserah kepada Allah,yang mana satu kurniaan-Nya kepada kami. Boy/girl, saya terima. Semoga Allah permudahkan segala urusan untuk bersalin dengan mudah, tanpa sebarang masalah dan semoga semuanya berjalan lancar. Tak sabar menanti kelahiran anak sulung kami.. Pengalaman pertama menjadi ibu.

Alhamdulillah masih mampu bekerja dan memandu sendiri ke mana mana. Perut saya tak adalah besar sangat, but people may recognize that i'm pregnant just by seeing my walking pattern. Walking has been a bit hard since around 7months of pregnancy, sebab sakit kadang2 around the hips and my back [sebab overweight, kot =) ] No, i'm not complaining, heheh. Alhamdulillah semoga semuanya penghapus dosa dan dikira pahala.

Barang-barang keperluan insya Allah semuanya dah lengkap, for both mommy and baby. Working and earning my own money, alhamdulillah boleh berbelanja dan memilih yang terbaik untuk anak. Benar, setiap anak ada rezekinya, alhamdulillah..Allah maha Mencukupi,mencukupkan keperluan hamba-hamba-Nya.

Since i've been staying with my parents, hidup semakin menjadi mengada sebab banyak mak yang buatkan. Alhamdulillah adik saya yang tengah tunggu result SPM,banyak sangat-sangat membantu. Hanya Allah dapat membalas jasa mereka. Dah nak jadi mak pun, saya masih tak hilang sifat nak bermanja dengan mak sendiri. Nak mak buatkan tu, nak pergi sana sini dengan mak. Pengorbanan mak umi dan abah memang tak dapat dibalas.. Cukuplah dapat menggembirakan hati mereka. Semoga Allah sentiasa redha akan kehidupan mereka insya Allah.

Dalam keadaan macam ni, dan berjauhan dengan suami, bohong lah andai saya kata saya kuat sepanjang masa. Pregnant ladies are so fragile like babies. Emotional flows being unstable. Alhamdulillah hari-hari berhubung dengan suami without fail, dan mendapat constant support darinya. It's hard not only for me, but for both of us but yet we are prepared since the day that we knew the fact that we're gonna be parents. Being left alone in his final year, and expecting his first baby while separated 6000miles apart from his wife, i could smell worries and guilty from his words. Rasa sedih suami risau sampai begitu sekali. I want to constantly reassure him that everything's gonna be fine, insya Allah. Seronok mengandung ni, rasa macam disayangi lebih oleh semua orang especially oleh suami. Kasih sayang bertambah, benarlah anak tu pengerat kasih sayang suami isteri. It's so refreshing to see how happy my husband is (through webcam) whenever i show him baju2 dan barang2 baby yang dibeli, dan bila cerita how active the baby is yang constantly swimming dalam perut mommy, hehe.

Alhamdulillah,he always reminds me to be thankful to Allah everyday. Insya Allah dah tak lama nak berjauhan. Final exams will be in 3 months time, and insya Allah hopefully everything's gonna be okay and he'll be back for good. Sayang and baby will be waiting for daddy, yeay!

Mohon doa kalian supaya dipermudahkan urusan labor dan segala-gala urusan yang lain.. insya Allah

3 comments:

عبده العمراوى said...

شركة الصفرات للتنظيف بالرياض

شركة الصفرات لتنظيف الفلل بالرياض

شركة الصفرات لتنظيف المنازل بالرياض

شركة الصفرات لتنظيف الشقق بالرياض

شركة الصفرات لتنظيف الخزانات بالرياض

شركة الصفرات لتنظيف المجالس بالرياض

شركة الصفرات لتنظيف الموكيت بالرياض

شركة الصفرات لمكافحة النمل الابيض بالرياض

عبده العمراوى said...

شركة الصفرات للتنظيف بالرياض

شركة الصفرات لتنظيف الفلل بالرياض

شركة الصفرات لتنظيف المنازل بالرياض

شركة الصفرات لتنظيف الشقق بالرياض

شركة الصفرات لتنظيف الخزانات بالرياض

شركة الصفرات لتنظيف المجالس بالرياض

شركة الصفرات لتنظيف الموكيت بالرياض

شركة الصفرات لمكافحة النمل الابيض بالرياض

المثالي اون لاين said...


شركة تنظيف مجالس بالجبيل
شركة تنظيف مجالس بالقطيف
شركة تنظيف بالجبيل
شركة تسليك مجاري بالخبر
شركة تنظيف سجاد بالخبر
شركة مكافحة حشرات بالخبر